Obumex Outside autorstwa Govaert & Vanhoutte Architects

Obumex Outside autorstwa Govaert & Vanhoutte Architects

Kategorie: Architektura

Zadanie, jakie stało przed architektami z Govaert & Vanhoutte Architects to dobudowanie nowej części do już istniejącego budynku. Główne materiały jakie zostały wykorzystane przy realizacji projektu to cement oraz szkło, którego głównym zadaniem jest tworzenie wrażenia otwartości. Cement natomiast, stanowi naturalne tło dla znajdujących się wewnątrz mebli.

Przechodząc przez showroom mamy wrażenie, że znajdujemy się na zewnątrz. Duże wrażenie robi tutaj także basen znajdujący się na całej długości budynku oraz dookoła tarasu w kształcie litery L.

Jednym z największych wyzwań, jakie stało przed projektantami to przerobienie masywnego biurowca oraz części mieszkalnej w efektowny showroom.

Jak przyznają architekci Govaert & Vanhoutte Architects, w swoich projektach kładą nacisk na proporcje, kompozycje oraz balans, które łączą razem z artystyczną wizją.

Obumex Outside autorstwa Govaert & Vanhoutte Architects

Obumex Outside autorstwa Govaert & Vanhoutte Architects

Obumex Outside autorstwa Govaert & Vanhoutte Architects

Obumex Outside autorstwa Govaert & Vanhoutte Architects

Obumex Outside autorstwa Govaert & Vanhoutte Architects

Obumex Outside autorstwa Govaert & Vanhoutte Architects

Obumex Outside autorstwa Govaert & Vanhoutte Architects

Obumex Outside autorstwa Govaert & Vanhoutte Architects

Obumex Outside autorstwa Govaert & Vanhoutte Architects

Obumex Outside autorstwa Govaert & Vanhoutte Architects

Obumex Outside autorstwa Govaert & Vanhoutte Architects

Architekci: Govaert & Vanhoutte Architects
Lokalizacja: Staden, Belgia
Data realizacji: 2013 rok
Via: Archdaily.com

Obumex Outside autorstwa Govaert & Vanhoutte Architects
Ocena: 5,0 Głosów: 1
comments powered by Disqus