RG studio – M.K Studio fryzur

r25IQAEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAdwaNCQAB1RXYDgAAAABJRU5ErkJggg==

Studio zlokalizowane jest w centralnej części niewielkiego miasteczka Kępno.

Głównym atutem skromnej przestrzeni mającej 20m² była przeszklona witryna, która stała się  pierwszym impulsem do stworzenia całej koncepcji wnętrza. To, co za nią powstało miało intrygować, skłaniać potencjalnego klienta do skorzystania z usług studia. Koncepcja przyniosła zamierzony efekt, co można było zaobserwować po reakcji przechodniów, którzy często przychodzili z czystej ciekawości.

Założeniem było stworzenie przyjaznego i ciepłego wnętrza przepełnionego klimatem natury. Dominantą w tym projekcie jest ściana obłożona starymi sosnowymi deskami, które zostały pozyskane ze starej szopy. Po obróbce stały się niedrogim materiałem, idealnym do stworzenia całej koncepcji.

Deskowana ściana przełamuje ascetyczną biel i nadaje wnętrzu ciepłego charakteru, jest zarówno tłem dla zaistniałej sytuacji jak i miejscem pełniącym funkcję przechowywania oraz ekspozycji.

Charakterystyczne dla tego wnętrza lustro zawija się do wewnątrz wnęki równocześnie przechodząc  na front szafki, co zdecydowanie powiększa niewielką przestrzeń lokalu. Istniejąca już wnęka posłużyła do stworzenia pulpitu, który pełni funkcje okołobiurowe. Przestrzeń została podzielona na trzy główne strefy.

Pierwsza z nich to poczekalnia, która była konieczna z racji określonej funkcji tego miejsca. Nie chcąc zbytnio dzielić już i tak małej powierzchni zostało zastosowane ażurowe wysłonięcie strefy oczekiwania. Stworzona z poprzeplatanych między podłogą a sufitem linek kotara dodatkowo podkreśla charakter wnętrza.

Druga strefa to już tylko i wyłącznie miejsce pracy. Dwa fotele umieszczone centralnie naprzeciw lustra, pulpit roboczy oraz liczne elementy pomocnicze umożliwiają komfort pracy.

Trzecia strefa związana jest z usługami, do których niezbędny jest dostęp wody. Mieści ona w sobie również toaletę oraz przestrzeń socjalną. Wyodrębnienie tych funkcji umożliwiło wprowadzenie tak wielu elementów drewnianych umieszczonych w dwóch pierwszych strefach.

Całość zwieńcza identyfikacja wizualna oraz ilustracje przygotowane przez projektantkę Joannę Walas.

M.K STUDIO FRYZUR

M.K STUDIO FRYZUR

M.K STUDIO FRYZUR

M.K STUDIO FRYZUR

M.K STUDIO FRYZUR

M.K STUDIO FRYZUR

M.K STUDIO FRYZUR

Projekt: RG studio www.rgstudio.com.pl

Identyfikacja wizualna: Joanna Walas www.behance.net/joannawalas

Zdjęcia: Powiększenie Pracownia Fotografii www.powiekszenie.com

Total
0
Shares
Prev
Poczerniane drewniane domy – pudła z widokiem na morze
r25IQAEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADwY5cWAAG40DC8AAAAAElFTkSuQmCC

Poczerniane drewniane domy – pudła z widokiem na morze

Te poczerniane drewniane domy – skrzynie zostały tak zaprojektowane i ułożone,

Next
Warsaw Build 2015 zakończone!
r25IQAEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAdwaNCQAB1RXYDgAAAABJRU5ErkJggg==

Warsaw Build 2015 zakończone!

100 wystawców z 11 krajów zaprezentowało najnowsze produkty i rozwiązania z

Zobacz również