Centrum Wizytowe w Kanadzie stworzone przez studio architektoniczne Anne Carrier

Centrum Wizytowe w Kanadzie stworzone przez studio architektoniczne Anne Carrier

Koncepcja lokalizacji i budowy nowego Centrum Wizytowego Seigneurie-des-Aulnaies w Quebecu, jest oparta na charakterystycznych elementach otaczającego krajobrazu: rzece, mostach, lasach i budynkach z kamienia. Architekci zdecydowali się na styl Land Art, koncentrując się na naturalnych ustawieniach i materiałach. Celem było uczynienie nowego budynku możliwie jak najbardziej dyskretnym przy jednoczesnym zaprezentowaniu najciekawszych elementów krajobrazu i dziedzictwa. Powstałe Centrum Wizytowe w Kanadzie wykorzystuje nachylenie terenu: budynek "wtapia się" w niego, minimalizując wizualny wpływ budynku na otoczenie i umożliwiając powszechną dostępność. Kamień jest ...

Kategorie: Architektura