Villa GFR w Belgii

Villa GFR w Belgii

Kategorie: Architektura

Klientowi zależało na wyraźnym połączeniu jego posiadłości z otoczeniem, a dokładnie z pobliskim zamkiem. Niezwykle ważne było dla niego również zachowanie prywatności. Możliwe stało się to dzięki stworzeniu patio otoczonego murem.

Masywne pierwsze piętro sprawia wrażenie, jak gdyby zwisało ponad szklaną konstrukcją. Wchodząc na teren posiadłości stopniowo odkrywamy niezwykle efektowne połączenie światła oraz przezroczystości.

Z pokoju dziennego mamy możliwość podziwiania panoramicznych widoków na zamek. Zastosowany tutaj kamień płynnie łączy wewnętrzną część domu oraz patio, rozmywając granice między nimi. Mur ogradzający patio połączono z tym otaczającym ogród z basenem, co tworzy spójną całość. Daje on wrażenie siły, solidności i prywatności zarazem.

Prywatność w łazience udało się natomiast uzyskać poprzez zastosowanie kamiennych filarów zaprojektowanych na wymiar. We wnętrzu dominuje biel, czerń oraz odcienie brązu i beżu.

Villa GFR w Belgii

Villa GFR w Belgii

Villa GFR w Belgii

Villa GFR w Belgii

Villa GFR w Belgii

Villa GFR w Belgii

Villa GFR w Belgii

Villa GFR w Belgii

Villa GFR w Belgii

Villa GFR w Belgii

Villa GFR w Belgii

Architekci:  DE JAEGHERE Architectuuratelier
Lokalizacja: Roeselare, Belgia

Powierzchnia użytkowa: 467 metrów kwadratowych
Data realizacji: 2012 rok
Via: Archdaily.com

Villa GFR w Belgii
Ocena: 0 Głosów: 0
comments powered by Disqus