Rezydencja w Vanouver otoczona przez bujną roślinność

Rezydencja w Vanouver otoczona przez bujną roślinność

Kategorie: Architektura

Gdy dom zlokalizowany jest w pobliżu terenów zielonych, mieszkańcy natychmiastowo odczuwają tego pozytywne skutki. Im więcej tlenu tym lepiej – trudno się wówczas oprzeć jego „urokowi”. Idealnie zbalansowany dom to przestrzeń otoczona przez bujną roślinność, gdzie ma się możliwość podziwiania pięknych widoków, miejsce przestronne, przytulne oraz wygodne. Gdy przebywanie w domu sprawia, że jesteśmy szcześliwi, jest to dom idealny. Tak w skrócie przedstawia się ideologia firmy architektonicznej DIALOG, autora Southlands Residence.

Rezydencja powstała na planie znajdującego się tam wcześniej domu – zachowane zostały oryginalne kolumny oraz podstawa willi.

Kolorami, jakie dominują w domu są biel, czerń oraz kolory ziemi. Mocny akcent kolorystyczny stanowi czerwony zestaw wypoczynkowy znajdujący się na środku pokoju dziennego. Willa posiada również duże, sięgające od ziemi aż po sam sufit okna, z których podziwiać można widoki na otaczającą ją roślinność. Na zewnątrz znajduje się taras służący do odpoczynku oraz staw.

Drewno to główny materiał, jaki został zastosowany w Southlands Residence. Użyte zostało ono zarówno do wykonania mebli, stropów, sufitów czy zagłówków w sypialni.

DIALOG to firma architektoniczna z siedzibą w Vancouver, realizująca projekty związane z wieloma dziedzinami takimi, jak sztuka, technologia, edukacja czy zdrowie. Zajmuje się ona projektowaniem zarówno wnętrz, domów, krajobrazów, jak i budynków użyteczności publicznej.

Rezydencja w Vanouver otoczona przez bujną roślinność

Rezydencja w Vanouver otoczona przez bujną roślinność

Rezydencja w Vanouver otoczona przez bujną roślinność

Rezydencja w Vanouver otoczona przez bujną roślinność

Rezydencja w Vanouver otoczona przez bujną roślinność

Rezydencja w Vanouver otoczona przez bujną roślinność

Rezydencja w Vanouver otoczona przez bujną roślinność

Rezydencja w Vanouver otoczona przez bujną roślinność

Rezydencja w Vanouver otoczona przez bujną roślinność

Rezydencja w Vanouver otoczona przez bujną roślinność

Rezydencja w Vanouver otoczona przez bujną roślinność

Rezydencja w Vanouver otoczona przez bujną roślinność

Lokalizacja: Vancouver, Kanada

Architekci: DIALOG

Via: Freshome.com

Rezydencja w Vanouver otoczona przez bujną roślinność
Ocena: 0 Głosów: 0
comments powered by Disqus