RE-USE Autorstwa Global Architects

RE-USE Autorstwa Global Architects

Kategorie: Architektura, Wnętrza

Jak przyznają sami autorzy zlokalizowanego w Holandii projektu RE-USE, renowacja najwyższego piętra tej rezydencji stanowiła dla nich niemałe wyzwanie. Głównym założeniem klienta było bowiem przerobienie tradycyjnych funkcji poszczególnych pokoi w nowoczesny układ bez utraty przestrzennego charakteru całości.

Główna część apartamentu składa się z pokoju dziennego oraz jadalni. Dwie minimalistyczne szafy zostały ulokowane centralnie wzdłuż ścian, dzięki czemu zmieszczą się w nich wszystkie niezbędne elementy takie, jak półki na książki, lodówka czy pralka.

Mimo, że wnętrze posiada charakter industrialny i dominującym materiałem jest stal, udało się wprowadzić akcenty drewniane, nadające mu przytulności.

W efekcie powstała rezydencja, która łączy w sobie nowoczesny charakter oraz styl nawiązujący do wnętrz burżuazji z początków dwudziestego wieku.

Projektanci z Global Architects w swoich realizacjach kierują się czterema głównymi zasadami. Są nimi: innowacja, jakość, trwałość oraz poszanowanie dla środowiska naturalnego. Specjalizują się oni zarówno w projektowaniu wnętrz, domów, jak i budynków użyteczności publicznej.

RE-USE Autorstwa Global Architects

RE-USE Autorstwa Global Architects

RE-USE Autorstwa Global Architects

RE-USE Autorstwa Global Architects

RE-USE Autorstwa Global Architects

RE-USE Autorstwa Global Architects

RE-USE Autorstwa Global Architects

Architekci: Global Architects
Lokalizacja: Holandia
Data realizacji: 2014 rok
Via: Archdaily.com

RE-USE Autorstwa Global Architects
Ocena: 0 Głosów: 0

Warto przeczytać:

Amerykański Sky Loft
comments powered by Disqus