New Forest House autorstwa PAD studio

New Forest House autorstwa PAD studio

Kategorie: Architektura

Dwa elementy o prostych kształtach umieszczone w linii prostej składają się na New Forest House zaprojektowany przez PAD studio. Dom zlokalizowany jest w New Forest National Park, w Wielkiej Brytanii. Głównym zamierzeniem projektantów było stworzenie prostego budynku, którego formy, zastosowane materiały oraz detale wzmocnią chatakter, cechy wyróżniające oraz historię tego miejsca i stworzą szerszy kontekst New Forest.

Rezydencja o powierzchni 120 metrów kwadratowych powstała zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju – zastosowano tam trwałe, lokalnie pozyskiwane materiały. Pomimo faktu, iż główne starania skierowane zostały w stronę minimalizacji wpływu projektu na środowisko, standard New Forest House jest wysoki.

Wnętrza są przestronne, jasne i nowoczesne. Nie brak tam również designerskich elementów. Kolory, jakie tam dominują to biel oraz różne odcienie brązu. Naturalny dopływ światła zapewniają duże, sięgające od ziemi aż po sam sufit, okna.

PAD studio istnieje od 2004 roku. W swoich projektach kładzie ono nacisk na zrównoważony rozwój, oszczędność energii i maksymalizację zużycia odnawialnych źródeł energii. Inspiruje ich natura, ludzie, sztuka i muzyka. W trakcie pracy, projektanci starają się nawiąząć jak najbliższą relację z klientem, by spełnić wszelkie jego wymagania. PAD studio uhonorowane zostało licznymi nagrodami takimi, jak Grand Design Awards – Best Eco Home, Riba Awards 2011 – South East Region czy  Home Building & Renovating – Residential Design Award.

New Forest House autorstwa PAD studio

New Forest House autorstwa PAD studio

New Forest House autorstwa PAD studio

New Forest House autorstwa PAD studio

New Forest House autorstwa PAD studio

New Forest House autorstwa PAD studio

New Forest House autorstwa PAD studio

New Forest House autorstwa PAD studio

New Forest House autorstwa PAD studio

New Forest House autorstwa PAD studio

Architekci: PAD studio

Lokalizacja, New Forest National Park, Wielka Brytania

Powierzchnia: 120 m2

Via: Freshome.com

New Forest House autorstwa PAD studio
Ocena: 4,0 Głosów: 1
comments powered by Disqus