ChangSha Vanke Club w Chinach

ChangSha Vanke Club w Chinach

Kategorie: Architektura

ChangSha Vanke Club zlokalizowany jest w pobliżu stuletniego lasu Champhorwoods na skraju XiangJiang. Głównym zadaniem architektów było uchwycenie okolicznej, urokliwej scenerii. Udało się stworzyć minimalistyczne centrum marketingu, które wynurza się ze szczytu zielonego wzgórza, co daje niesamowity efekt, szczególnie w nocy dzięki zastosowanemu oświetleniu.

Wchodząc do środka, naszym oczom ukazuje się zapierający dech w piersiach widok na pobliską rzekę XiangJiang. Przechodząc przez wewnętrzny dziedziniec o wysokości 11 metrów kwadratowych, światło słoneczne przenika przez efektowny szklany mur, wprost na znajdujące się na najniższym poziomie showroomy.

W przeciwieństwie do konwencjonalnych miejsc tego typu, nie tylko prezentują one określone wnętrze, lecz także ukazują je w danym otoczeniu – z widokiem na rzekę oraz dziedziniec, dzięki czemu klienci zyskują kompletny obraz tego, co kupują.

ChangSha Vanke Club w Chinach

ChangSha Vanke Club w Chinach

ChangSha Vanke Club w Chinach

ChangSha Vanke Club w Chinach

ChangSha Vanke Club w Chinach

Architekci: Tsushima Design Studio
Lokalizacja: Chagsha, Hunan, Chiny
Data realizacji: 2013 rok
Via: Archdaily.com

ChangSha Vanke Club w Chinach
Ocena: 5,0 Głosów: 1
comments powered by Disqus